Rolgordijnen op maat van Raamdecoratiedeal

Rolgordijnen op maat zijn veelzijdig en passen goed bij verschillende interieurstijlen, van modern tot traditioneel. Rolgordijnen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy. Hierdoor zijn ze ideaal voor elke kamer in huis. Bij ons kunt u eenvoudig rolgordijnen op maat bestellen, zodat het perfect past in uw huis.

Dutch Line

Meer weten over onze andere producten?

Meer info
Dutch Line

Rolgordijnen op maat van Raamdecoratiedeal

Rolgordijnen op maat zijn veelzijdig en passen goed bij verschillende interieurstijlen, van modern tot traditioneel. Rolgordijnen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy. Hierdoor zijn ze ideaal voor elke kamer in huis. Bij ons kunt u eenvoudig rolgordijnen op maat bestellen, zodat het perfect past in uw huis.


Verschillende soorten rolgordijnen

Op raamdecoratiedeal.com bieden we twee soorten rolgordijnen aan, namelijk verduisterende rolgordijnen en rolgordijnen lichtdoorlatend. Beide rolgordijnen zijn bij ons op maat te maken. Hieronder wordt het verschil tussen de rolgordijnen uitgelegd.

Verduisterende rolgordijnen:

Verduisterende rolgordijnen zijn gemaakt van speciale stoffen. Deze verduisterende rolgordijnen zijn speciaal gemaakt om het licht buiten te houden. Ze hebben dikke, ondoorzichtige stoffen of een coating aan de achterkant die het licht blokkeert. Ze zijn perfect voor slaapkamers en andere ruimtes waar u totale duisternis wilt creëren.

Deze rolgordijnen zijn vooral handig voor mensen die overdag slapen, nachtdiensten draaien of gevoelig zijn voor licht tijdens het slapen. Bij ons kunt u verduisterende rolgordijnen op maat bestellen!

Lichtdoorlatende rolgordijnen:

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn ontworpen om een perfecte balans te bieden tussen privacy en natuurlijk lichtinval. De rolgordijnen laten een aangename hoeveelheid licht door de ramen stromen. Hierdoor ontstaat er een heldere en levendige sfeer in de ruimte.

Tegelijkertijd verminderen ze de directe inkijk van buitenaf, waardoor u privacy behoudt. Deze rolgordijnen zijn ideaal voor ruimtes zoals woonkamers, eetkamers en thuiskantoren. In deze ruimtes kunt u privacy behouden zonder dat de ruimte donker of afgesloten aanvoelt.

Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen voor een zachtere filtering van het licht. Hierdoor creëren ze een warme en uitnodigende sfeer. Met lichtdoorlatende rolgordijnen kunt u genieten van de juiste balans tussen privacy en natuurlijk licht. Tegelijkertijd creëert u een comfortabele en sfeervolle ruimte.

Rolgordijn antraciet (grijze rolgordijnen), zwart wit en meer

Deze twee soorten rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zoals een rolgordijn antraciet, zwart, beige, grijs, lichtgrijs, off white, parel wit, zandkleurig, sneeuwwit en rolgordijnen in het grijs.

Rolgordijn breedtes: vind het perfecte rolgordijn voor jouw ramen!

Ben je op zoek naar nieuwe rolgordijnen voor jouw ramen, maar weet je niet welke breedte je nodig hebt? Geen zorgen, wij hebben een breed scala aan rolgordijnen in verschillende maten om aan al jouw wensen te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een rolgordijn van 40 cm breed, 70 cm breed, 240 cm breed of een andere maat, wij hebben precies wat je zoekt!

Het belang van de juiste breedte

Het vinden van de juiste breedte voor je rolgordijn is essentieel voor een perfecte pasvorm en functionaliteit. Het kiezen van de juiste maat helpt bij het blokkeren van ongewenst licht en het behouden van je privacy. Bovendien zorgt een goed passend rolgordijn voor een nette en stijlvolle uitstraling van je interieur.

Een breed scala aan maten

Bij ons vind je rolgordijnen in verschillende breedtematen, variërend van 40 cm tot 240 cm. Of je nu kleine ramen hebt die een rolgordijn van 40 cm breed nodig hebben, of grotere ramen hebt die vragen om een rolgordijn van 240 cm breed, we hebben alles in huis om aan jouw behoeften te voldoen.

Rolgordijnen draaikiepraam

Onze Rolgordijnen zijn geschikt voor draaikiepramen. Hierdoor kunnen ze gemonteerd worden in bijvoorbeeld de dagkant van het kozijn. Wij bieden een breed pakket aan montage-opties. Hierdoor kunt u altijd kiezen voor de passende optie voor uw situatie.

U kunt namelijk kiezen uit montage middels schroeven, plakken of klemmen. Laatstgenoemde is ideaal voor draai-kiep ramen. Optioneel kan hier ook nog gekozen worden voor een zijgeleiding voor draai-kiep ramen of deuren.

Rolgordijnen ophangen: hoe gaat het te werk?

Het ophangen van rolgordijnen is niet moeilijk. Voor het ophangen heeft u een boor, potlood, schroevendraaier en meetlat nodig. Vervolgens kunt u onderstaande stappen volgen om het rolgordijn op te hangen. 

 1. Voorbereiding: Controleer of u alle benodigde materialen hebt. Zoals de rolgordijn set, schroeven, pluggen, boormachine, potlood, schroevendraaier en meetlat nodig.
 2. Meet en teken de positie van de beugels bovenaan het raamkozijn. Zorg ervoor dat de beugels gelijkmatig verdeeld zijn en op de juiste hoogte geplaatst worden. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de beugels recht hangen.
 3. Bevestig de beugels door op de gemarkeerde posities gaten te boren. Zet het stevig vast met de schroeven en pluggen. Zorg ervoor dat de beugels stevig en veilig aan het raamkozijn zijn bevestigd.
 4. Bevestig het rolgordijn door de rol met de stof in de beugels te schuiven of het rolgordijn eenvoudig vast te klikken. Volg de specifieke instructies van de fabrikant voor het correct monteren van het rolgordijn.
 5. Test het rolgordijn door het voorzichtig naar beneden te trekken. Controleer of het soepel werkt en recht hangt. Indien nodig kunt u de spanning aanpassen om ervoor te zorgen dat het rolgordijn goed functioneert. U kunt ook het rolgordijn opnieuw uitlijnen als dat nodig is.

Het is belangrijk dat u de handleiding volgt, om geen fouten te maken!

Rolgordijnen schoonmaken

Hoewel het niet wenselijk is, kunnen rolgordijnen helaas vuil en stof verzamelen. Met deze tips kunt u proberen om het vuil te verwijderen:

 1. Stof verwijderen: Gebruik een stofzuiger met een zachte borstel mond om stof en vuil van de rolgordijnen te verwijderen. Een plumeau is ook een handig hulpmiddel om ze schoon te maken. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat u beide zijden van de rolgordijnen schoonmaakt.
 2. Vlekken verwijderen: Als er vlekken op de rolgordijnen zitten, kunt u het voorzichtig schoonmaken. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel dat vermengd is met water. Breng het mengsel aan op een zachte en schone doek. Dep vervolgens voorzichtig op de vlekken. Voordat u het reinigingsmiddel op het gehele oppervlak van de rolgordijnen gebruikt, test het altijd eerst op een klein en onopvallend deel.
 3. Reiniging van specifieke materialen: Voor specifieke materialen zoals verduisterende stoffen, raadpleeg u de instructies van de fabrikant. Sommige rolgordijnen kunnen speciale reinigingsmethoden vereisen, zoals chemisch reinigen of het gebruik van specifieke reinigingsmiddelen.
 4. Regelmatig onderhoud: Het is raadzaam om rolgordijnen regelmatig schoon te maken. Zo voorkomt u ophoping van stof en vuil. Stofzuig ze regelmatig en maak vlekken indien nodig direct schoon om te voorkomen dat ze zich vastzetten.

Rolgordijnen inkorten

Soms kan het zijn dat het rolgordijn niet helemaal past. Gelukkig kunt u dit eenvoudig zelf oplossen door de rolgordijnen in te korten. Dit kunt u doen via de volgende stappen:

 1. Meet en markeer: Meet de gewenste lengte van het rolgordijn. Markeer de plaats waar u het wilt inkorten. Zorg ervoor dat u nauwkeurig meet. De markeringen moeten gelijkmatig zijn aan beide kanten van het rolgordijn.
 2. Maak de onderlat los: Zoek naar de bevestiging van de onderlat aan de stof van het rolgordijn. Dit kan een plastic of metalen clip zijn. Maak de clip voorzichtig los zodat de onderlat loskomt van de stof.
 3. Snijd de stof: Gebruik een scherpe schaar om de stof van het rolgordijn op de gemarkeerde plaats af te knippen. Doe dit op een vlakke ondergrond.
 4. Bevestig de onderlat opnieuw: Plaats de onderlat terug op de juiste positie op de ingekorte stof. Zorg ervoor dat de onderlat stevig vastzit aan de stof en dat deze gelijkmatig verdeeld is.
 5. Test en aanpassen: Trek het rolgordijn voorzichtig naar beneden en test of het soepel werkt. Controleer of de ingekorte lengte naar wens is en of het rolgordijn recht hangt. Indien nodig kunt u verdere aanpassingen maken.

Voor meer informatie raden wij u aan om de handleiding te lezen. Hierin wordt het uitgelegd via afbeeldingen.

Rolgordijnen bestellen op raamdecoratiedeal.com

Twijfelt u over de kleur die het beste aansluit op uw interieur! Bij ons kunt u heel eenvoudig gratis kleurstalen aanvragen en thuis uitproberen. Op deze manier maakt u gegarandeerd de juiste keuze.

Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team helpt u graag bij vragen over het bestellen van op maat gemaakte rolgordijnen. Bestelt u op werkdagen voor 17:00, dan wordt het de volgende dag gratis verzonden. Zo kunt u snel de rolgordijnen ophangen!

Mocht u vragen of advies nodig hebben? Neem dan gerust contact met ons op voordat u een aankoop doet. Dit kan via chat, telefonisch of per e-mail.

Wij staan altijd klaar om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden! We willen u de best mogelijke klantenservice bieden. Daarom staan we klaar om u te helpen bij het antwoord op al uw vragen!

Hulp nodig bij uw keuze?