Houten jaloezie versus PVC jaloezie

Jaloezieën zijn in allerlei materialen te verkrijgen. Nu zult u zich misschien afvragen welk materiaal de meeste voordelen heeft en het beste bij uw interieur past. Op deze pagina vergelijken wij houten jaloezieën en pvc jaloezieën (kunststof jaloezie), en waarom wij het liefst met houten jaloezieën werken. Daarnaast vertellen we wat meer over onze eigen producten en bieden we tips en tricks voor het kiezen en installeren van de juiste raamdecoratie.

Jaloezieen PVC

Pvc jaloezieën hebben uiteraard vele voordelen. Zo zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zijn ze goed toe te passen in vochtige ruimtes en zijn ze brandvertragend. Maar tegelijkertijd worden kunstof jaloezieen snel statisch en trekken ze veel stof aan. Daarnaast is het met PVC toch moeilijker om een echte natuurlijke uitstraling te bereiken dan met echt hout. Ze zijn daarnaast lichter, waardoor wind al snel voor geklepper van de pvc jaloezie kan zorgen. Onze collectie houten jaloezieën neemt veel van deze problemen weg. Doordat er gewerkt wordt met 100% Abachi hout, hebben onze jaloezieën een zeer natuurlijke en warme uitstraling. Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen in de inrichting. Hier sluiten houten jaloezieën naadloos bij aan. Van hout wordt vaak gezegd dat het weinig vocht opneemt, maar Abachi hout staat er juist om bekend dat het geschikt is om vocht op te nemen. Daarnaast zijn houten jaloezieën nog steeds licht van gewicht, maar wel wat zwaarder dan pvc jaloezieën. hierdoor wordt geklepper voorkomen.

Verder zijn onze houten jaloezieën zeer gemakkelijk schoon te maken. Hout trekt minder stof aan, maar wanneer er toch wat op komt te liggen is het gemakkelijk te verwijderen met een stofdoek. Voor een grotere schoonmaakbeurt kan gewoon een vochtige doek gebruikt worden.

Verschillende kleuren

Pvc/kunststof jaloezieën zijn in allerlei kleuren te verkrijgen, waaronder pvc jaloezieen zwart en pvc jaloezieen wit. Onze houten jaloezieën zijn ook in deze kleuren te verkrijgen, waardoor ze mooi staan in elk interieur en in iedere ruimte. Deze kleuren worden het meest toegepast en zijn tijdloos. Wit staat fantastisch in moderne en scandinavische interieurs, terwijl zwart weer goed aansluit bij een meer industriële of landelijke uitstraling.

Wilt u zeker weten of de kleur die u mooi vindt, goed aansluit bij het interieur, of bent u nog aan het twijfelen tussen witte en zwarte horizontale jaloezieën? Bestel dan één of meerdere van onze gratis kleurstalen. Hierdoor weet u zeker dat de jaloezieën mooi aansluiten bij uw interieur en de rest van uw meubels!

Op maat gemaakt

Of u nu kiest voor houten jaloezieën of pvc jaloezieën, op maat laten maken is altijd een goed idee. Bij ons gaat dit heel gemakkelijk door middel van onze unieke inkortservice. Allereerst is het van belang dat u uw raam op de juiste wijze opmeet. Dit doet u door de breedte van het raam aan de bovenkant, onderkant en in het midden op te meten. Hierdoor bent u zich bewust van eventuele verschillen in breedte. U doet hetzelfde met de hoogte van het raam. Hierbij moet u rekening houden met eventuele obstakels, zoals vensterbanken en ventilatieroosters. We raden altijd aan om meerdere keren te meten om meetfouten uit te sluiten. Wanneer u de juiste afmetingen genoteerd heeft, kunt u bij ons de juiste breedte maat uitzoeken (tot 300 centimeter). Stel dat u een raam heeft van 72 centimeter breed. U kiest dan jaloezie van 75 centimeter breed, welke u vervolgens voor maar €15,95 kunt laten inkorten tot de exact juiste maat. Daarnaast kunt u ook kiezen uit twee verschillende hoogte maten, namelijk 175 centimeter of 250 centimeter. De hoogte kunt u vervolgens zelf gemakkelijk inkorten door de jaloezie simpelweg op de juiste hoogte af te knippen.

Specificaties

Wanneer u er zeker van bent dat u kiest voor houten jaloezieën (in plaats van de pvc jaloezie), dan is het natuurlijk handig om meer te weten over de specificaties van onze jaloezieën. Zoals al aangegeven, worden onze jaloezieën gemaakt van Abachi hout. We hebben al verteld over dat dit hout licht van gewicht is en veel vocht op kan nemen. Maar daarnaast is het zeer bewerkbaar, duurzaam en splintert het niet. Verder zijn onze jaloezieën UV-bestendig en veilig voor kinderen. Ze zijn dus zeker van uitstekende kwaliteit! Ze worden geleverd met alle benodigdheden voor de installatie, zoals een duidelijke montage handleiding, installatie beugels, schroeven, pluggen, eind doppen en een afwerkplint. Daarnaast worden ze geleverd met een volledige installatierail, met een afmeting van 50 mm breed en 4,2 centimeter hoog. Deze rail is gemaakt van kunststof, met een stalen binnenwerk. De jaloezieën zijn voorzien van een stoffen band van polyester (25 mm) en een houten design tassel aan de koorden.

Onze jaloezieën van 175 centimeter hebben een lengte van 21 centimeter wanneer hij volledig ingetrokken is. Bij een jaloezie van 250 centimeter is deze hoogte 28 centimeter.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig, bijvoorbeeld over of houten jaloezieën wel de beste keuze voor u zijn (in plaats van pvc jaloezieën), dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We zijn bereikbaar via e-mail en Whatsapp, en streven ernaar om uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden. We helpen u graag verder, om u te voorzien van de perfecte jaloezieën voor uw woning!