Welke jaloezie past bij mij?

RaamdecoratieDeal levert een groot assortiment jaloezieën in verschillende maten en verschillende materialen. Graag helpen wij u hier bij het maken van de juiste materiaal keuze. Jaloezieën kunnen bestaan uit:

Hout PVC Bamboe Aluminium

Jaloezieën

Jaloezieën zijn de perfect keuze voor uw raambekleding. Met jaloezieën kunt u namelijk heel eenvoudig zelf de lichtinval, en dus ook uw privacy regelen. Door de lamellen te tuimelen laat u meer of minder licht naar binnen toe. of in de avond kunt u de jaloezie volledig sluiten, zodat u 100% privacy heeft als u dit wilt. Tevens zijn jaloezieën de enigste raambekleding waarbij je de felle zon buiten kunt houden maar toch ook het zicht naar buiten toe behoudt. Ook zijn jaloezieën echte sfeermakers en geeft het een warme opvulling aan uw interieur. Jaloezieën zijn uitermate geschikt voor alle type ruimtes, als het nu uw woonruimte, slaap of badkamer of werkruime is het past echt overal. Niet voor niets dat dit type raambekleding zo populair is! Houdt bij uw keuze wel rekening met het type materiaal wat u kiest, dit leggen wij onderstaand zo goed mogelijk uit, maar zelf zien, voelen en ervaren is natuurlijk het beste. Daarom hebben wij van al onze materialen gratis kleurstalen leverbaar. Bestel ze makkelijk en eenvoudige via deze link. Mocht u verder nog vragen hebben of hulp nodig zijn neem gerust contact met ons op.

Houten jaloezieën:

Deze zijn gemaakt van echt hout, basswood (linde hout). Dit is een lichte houtsoort wat zeer geschikt is voor het maken van jaloezieën. Houten jaloezieën zijn ontzettend populair en u ziet ze veelal voorbij komen in interieurblogs, Woonmagazines, en interieur programma’s. Omdat het product van echt hout is gemaakt geven ze een extra warme en natuurlijke uitstraling aan uw interieur. Door de verf lak heen ziet u de natuurlijke houtnerven lopen. Een bijkomend voordeel van hout is dat ze in extra brede maten leverbaar zijn tot wel 300cm breed. Houten jaloezieën passen in elk interieur van modern tot landelijk. Ten opzichte van andere materialen is hout prijstechnisch gezien een wat duurder product maar dit ziet u zeer zeker terug in het eindresultaat, en de sfeer die deze jaloezieën u geven.

Bekijk alle houten jaloezieën

PVC (kunststof) jaloezieën:

PVC jaloezieën zijn gemaakt van PVC, een goed recyclebaar type kunststof ook wel fauxwood genoemd wordt. Deze jaloezieën hebben dezelfde uitstraling en functionaliteiten als houten jaloezieën. Alleen het oppervlak is gladder dan hout en houtnerven zijn dan ook niet zichtbaar. Een groot voordeel is dat PVC jaloezieën goed tegen vocht kunnen en ook goed te reinigen zijn. Ideaal dus voor bijvoorbeeld badkamer of keuken. Ze kunnen zelfs naast uw badrand of kookplaat geplaats worden. PVC jaloezieën zijn zwaarder van gewicht dan houten jaloezieën, en zijn daarom in minder grote maten verkrijgbaar dan hout. PVC jaloezieën zijn prijstechnisch een goede keuze en een stuk voordeliger dan houten jaloezieën.

Bekijk alle PVC Jaloezieën

Bamboe jaloezieën:

Bamboe lijkt in zijn uitstraling veel op hout, wat ook een geliefd materiaal is als het gaat om raamdecoratie. Toch zijn er zeker verschillen, en met name voordelen, die de bamboe jaloezie heeft ten opzichte van hout. Zo is bamboe zeer licht en dun, waardoor het een elegante uitstraling heeft. Het zorgt er tevens voor dat wanneer je de bamboe lamellen optrekt, dat het pakket met lamellen een stuk dunner is dan bij hout het geval is. Zo kunt u dus eigenlijk meer van het raam laten zien, wanneer u dit wenst.

Bekijk alle bamboe jaloezieën

Aluminium jaloezieën:

Bij Raamdecoratiedeal.com vindt u horizontale jaloezieen aluminium. Dit zijn jaloezieen met horizontale lamellen. Een verticale jaloezie heeft lamellen in een verticale richting, en worden ook wel vaak simpelweg lamellen genoemd. De termen worden vaak door elkaar gebruikt. Maar in feite zijn lamellen simpelweg de latten waar een jaloezie uit bestaat. Tegenwoordig is de horizontale variant veel gebruikelijker, gebruiksvriendelijker en geschikt voor het moderne interieur.

Bekijk alle aluminium jaloezieën