MVO bij RaamdecoratieDeal

Bij Raamdecoratiedeal zijn wij ons natuurlijk zeer bewust van het milieu. Daarom streven wij ernaar om zo goed mogelijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo zijn wij zelfvoorzienend in energie, werken wij zonder extra verpakkingen, worden onze producten gemaakt in een sociale werkplaats en supporten wij diverse goede doelen. Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende manieren waarop wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Geen extra omverpakking
Vrijwel al onze producten gebruiken tijdens de hele reis maar één verpakking. Dit houdt in dat de producten al in de fabriek worden verpakt in de verpakking die u thuis ook ontvangt.   In de gehele transportketen wordt dus geen afval weggegooid of niet gebruikt. Bijkomend voordeel is dat onze producten altijd in een perfect passende verpakking zitten, wij versturen dus geen lucht! Tevens maken wij zoveel mogelijk gebruik van recyclebaar karton. Ook maken we tijdens het transport gebruik van duurzame dragers zoals een pallet retoursysteem.

Wij verzenden CO2 Neutraal!
Het overgrote deel van ons gehele assortiment verzenden wij 100% CO2 Neutraal middels DPD C02-Neutraal. Klik HIER voor het certificaat. 

Eco bamboe
Recent hebben wij bamboe toegevoegd aan ons assortiment. Bamboe is een zeer groen materiaal, letterlijk en figuurlijk. De bamboeplant behoort tot de categorie grassen en is zelfs wereldwijd de snelst groeiende grassoort. Zo kan een bamboe plant tot wel 91 centimeter per dag groeien! Wereldwijd is er dan ook ruim voldoende bamboe materiaal leverbaar. Bamboe is een zeer duurzaam materiaal en een erg goed alternatief op onze houten jaloezieën.

Rolgordijnen made in Holland
Onze gehele rolgordijn collectie wordt lokaal geproduceerd in Nederland. De productie wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij een sociale werkplaats. Op deze manier staan zij dichter bij de maatschappij en hebben ze een dagelijkse besteding. Tevens komt 90% van alle materialen die in onze rolgordijn collectie gebruikt worden uit de EU. Dit maakt onze rolgordijn collectie niet alleen zeer milieuverantwoord, maar ook zeer sociaal verantwoord.

Thermo plissé energiebesparend.
Wist u dat onze plissé collectie een echte energiebespaarder is? Alle plissé producten van Raamdecoratiedeal.com zijn namelijk standaard uitgevoerd met een dubbele cel ten opzichte van de vele andere aanbieders. De dubbele cel van onze producten zorgt voor stilstaande lucht die voor extra isolatie voor uw raam zorgt. Dit houdt in de winter de kou buiten, en in de zomer de hitte. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook zeker voor uw portemonnee. En wist u dat gemiddeld de meeste energie in een woning verloren gaat via de ramen?!

Zelf voorziend met zonne-energie
Ons eigen magazijn, vanwaar wij de producten voor u op maat maken en versturen is volledig voorzien van zonnepanelen, hiermee zijn wij 100% zelfvoorzienend in onze energiebehoefte. Hier rijden tevens onze hybride auto’s op, wel zo handig!

Papierloos waar mogelijk
Zowel intern in ons kantoor als in ons magazijn werken wij volledig papierloos daar waar mogelijk. Het hele proces is volledig gedigitaliseerd. Ook bij de leveringen van de producten gebruiken wij zo min mogelijk papier, zo worden handleidingen niet standaard meegeleverd maar zijn deze eenvoudig digitaal te bekijken met de QR code. *Wel zijn wij wettelijk verplicht de child safety documenten op papier bij elk product mee te leveren.

Stichting Enters Reggedal
Stichting Enters Reggedal heeft de volledige natuur in en om Enter (Twente) weer in volledige oude staat hersteld. Dit prachtige gebied in Twente ligt aan de Regge. Bij het herstellen van de natuur worden met diverse instantie samengewerkt, waaronder het waterschap en de overheid.  Bij de herinrichting is er voldoende oog voor, natuur, recreatie en educatie. Wij zijn trotse donateur van deze stichting, en dragen jaarlijks ons steentje hieraan bij. Voor meer informatie zie ook https://www.entersreggedal.nl

Heeft u tips of ideeën om onze productreis nog duurzamer te maken? Feedback en suggesties ontvangen wij graag via info@raamdecoratiedeal.nl